Időpont: 2009. április 2. 19 óra
Helyszín: Meridon Étterem
Részvételi díj: 7.100 Ft/fő
További információk és foglalás:
Meridon Étterem
Fekete György sommelier-nél
Cím: 1055 Budapest, Márkó u. 33.
Tel: 354-02-62
Mobil: 06-30-922-1566
Web: http://www.meridon.hu
E-mail: meridon@meridon.hu
A borvacsora alkalmával 12 féle bor párbajozik. Ezeket a borokat kóstolhatják és értékelhetik a résztvevők, a tulajdonosok, Varga Péter és Varga Bálint, apa és fia prezentálásában.
Aperitíf
Balatoni Irsai Olivér 2008 (primőr)
Aranymetszés Balatoni Irsai Olivér 2008
Aranymetszés Badacsonyi Kéknyelű 2008
Aranymetszés Badacsonyi Kéknyelű 2006
Kecskesajtos jérceterrin almapürével, mézes balzsamos salátával, tökmagolajjal
Pinot Noir Rozé 2008
Balaton Demi Sec Pinot Noir Rozé pezsgő (félszáraz)
Házi, málnalében pácolt lazacfilé, céklás tormahabbal, jégsalátával
Aranymetszés Badacsonyi Rajnai Rizling 2006
Aranymetszés Badacsonyi Olaszrizling 2006
Rizlingben sült mangalica oldalas, hagymatortával, mandulakrémmel
Aranymetszés Badacsonyi Cabernet Sauvignon 2006
Aranymetszés Balatoni Kékfrankos 2007
Kacsarolád rozmaringos gombás kacsakonfiton, sült puliszkán
Aranymetszés Badacsonyi Olaszrizling Késői Szüret 2007 (édes)
Aranymetszés Badacsonyi Szürkebarát (töppedt szőlő) 2008 (édes)
Szilvás-mákos rétesfelfújt borhabon
Az ár tartalmazza a korlátlan ásványvíz fogyasztást. Bortípusonként 5cl kerül felszolgálásra, a vacsora végén a kedvenc borokat vissza lehet kóstolni. A helyszínen alkalom nyílik a kóstolt borok megrendelésére is (házhoz szállítás 3 munkanapon belül).